Hikvision WEB Kezelőfelület Használata

Ajánlott Böngésző Windows Esetén: Internet Explorer! (Nem az Edge!)
(MAC OSX Használatához a segítséget lejjebb görgetve találja meg.)

Nyissuk meg a böngészőnket, és felülre írjuk be a telepítéskor kapott adatokat. (IP,dyndns,ddns)

Ha először csatlakozunk akkor kérni fog egy plugint amint automatikusan letölt, utána újra kell indítani a böngészőt, és beírni az előbbi ip címet vagy a dyndns/ddns nevet.

Amennyiben mindent jól csináltunk a Hikvision Belépési Felület fogad minket:

hikvision biztonsági kamera rendszerek kiépítése

Gépeljük be a Felhasználónevet és a jelszót, azután kattintsunk a „Belépés” gombra.

Sikeres Belépés Után az „ÉLŐKÉP” Menü fogad minket üres osztó-képernyővel.

Baloldalon láthatjuk a telepített kamerákat szám szerint, ha az egérrel kiválasztunk egy üres kameraképet középről és a bal oldali kamera listából valamelyik kamera neve előtt lévő „kis képernyőre” kattintunk akkor látni fogjuk a kiválasztott négyzetben az adott kamera élőképét.

Amennyiben szeretnénk megnyitni az összes kamerát egyszerre, úgy a jobb alsó menü legelső, „lejátszás/megállítás” ikonjára kattintva elindul vagy megáll az összes élőkép nézet.

hikvision biztonsági kamera rendszerek kiépítése

A Felső Menü második pontja a „Lejátszás”, ahol visszanézhetjük a felvételeket.

Itt ugyanúgy mint az „Élőkép” opciónál, alap esetben üres osztó-képernyő fogad minket, ahol ha kijelölünk egy üres „kockát” a bal oldali kamera listából a visszajátszani kívánt kamerát, akkor már nincs más dolgunk mint a jobb oldali naptár nézetből bejelölni az adott napot, utána pedig alatta a nagy piros „keresés” gombra kattintva láthatjuk, hogy az alsó kék idősáv a kijelölt dátumra változott. Ilyenkor ha az alsó menüből rákattintunk a  középső „lejátszás” gombra, elindul a visszajátszott felvétel, amit az alsó kék idősávval tudunk nagyon egyszerűen „tekerni”, csak kattintsunk a kék sávra és közben húzzuk az egeret jobbra vagy balra, és elengedés után ott folytatja a lejátszást ahol hagytuk az idősávot.

hikvision biztonsági kamera rendszerek kiépítése

Utolsó általános használati menüpont a felvétel mentése „Archiválás”

Szintén a lejátszás menüben, ha már kikerestük a lementeni kívánt felvétel kamera állását és időpontját, akkor a jobb alsó menüben az utolsó előtti „Letöltés” gombra kattintani, ahol felugrik az archiváló ablak:

hikvision biztonsági kamera rendszerek kiépítése

Itt a visszajátszáshoz hasonlóan kiválasztjuk, hogy melyik kamera felvételét akarjuk lementeni(csatornaszám),  alatta pedig azt, hogy melyik időintervallumból.(Kezdés, és Vége idő).

Amint ezzel megvagyunk rákattintunk a nagy piros „Keresés” gombra, ami után középen kilistázza a fent megadott paramétereknek megfelelő felvételeket 1GB-os tördelésben.

Miután kiválasztottuk (bepipáltuk) az általunk lementeni kívánt felvételeket, a felső letöltés gombra kattintva azonnal megkezdi azok letöltését a számítógép alapértelmezett mappájába ami alapesetben: C:\Users\ÖN FELHASZNÁLÓJA\Web\DownloadFiles.

Az elkészült fájlokat célszerű GOM player-el lejátszani, letöltési linkje:

https://cdn.gomlab.com/gretech/player/new_chrome/GOMPLAYERGLOBALSETUP.EXE

Készítette: Kameraszektor.hu

MAC OSX Plugin Letöltése

MAC OSX PLUGIN

Az alábbi linken letöltheti a Hikvision MAC OSX Plugin-t, amennyiben ehhez tartozó operációs rendszer van a gépén.

Engedélyezni kell a rendszer-beállításoknál a külső források telepítésének engedélyezését, és utána engedi feltelepíteni a plugint, és működni fog a gyári Safari böngészőn a kamerarendszer.

HIKVISION MAC OSX PLUGIN LETÖLTÉSE

Videó Segédlet a Telepítéshez

Készítette: Kameraszektor.hu